004 0722 305 703 drumulplutasilor@gmail.com English | Română


Drumul Plutasilor is a place born out of the love for tradition.

Drumul Plutasilor Cabin is offering you the opportunity to spend the most beautiful holidays in a place filled with serenity, tradition and temptation.

Povestea noastră

Drumul Plutașilor este o pensiune nouă, născută din dragostea pentru tradiție, într-un loc prea puțin cunoscut, Ținutul Neamțului. Noi vă oferim ocazia de a vă petrece cele mai frumoase vacanțe, într-un loc plin de liniște, tradiție și ispitire.

Valea BistriteiPensiunea noastră s-a inspirat din povestea de odinioară a Drumului Plutașilor. Astfel, Pensiunea Drumul Plutașilor este locul ideal în care vă puteți întâlni cu legenda și cu aventura. Aici vă puteți petrece cele mai frumoase vacanțe, într-un loc plin de liniște, tradiție și ispitire. Vă așteptăm, cu drag, să trăim împreună povestea noastră.

Înainte de construirea Barajului de la Bicaz și a microhidrocentralelor de pe Bistrița, transportul buștenilor până la fabricile de cherestea le revenea plutașilor, oameni recunoscuți pentru caracterul și dârzenia cu care abordau condițiile extrem de dificile ale acestei experiențe.

Traseul începea la Vatra Dornei și se termina uneori la Galați, de unde plutașii reveneau acasă pe drumuri de munte, încărcați cu cereale sau alte provizii greu de găsit în zona de munte de pe Valea Bistriței. Această călătorie purta numele generic de Drumul Plutașilor și, datorită condițiilor extreme, constituia o adevărată cale inițiatică pentru plutași.

Inspirați din legendele plutașilor, care vorbesc despre tăria de caracter, prietenie, dârzenie, curaj, aventură și omenie, vă oferim posibilitatea de a retrăi pe viu unele dintre experiențele plutașilor de odinoară.

Astfel, la Pensiunea Drumul Plutașilor, puteți fie să vă relaxați într-o legătură directă cu natura, fie să vă încercați spiritul aventurii printr-o serie de activități turistice pe care vi le putem pune la dispoziție.

Vă așteptăm cu drag să trăim împreună povestea noastră.


Atracții turistice în zonă